Kjenner at akkurat nå kjennes realiteten ekstra godt i hjerterota

Vi skal være glad for at vi i Norge har en tjeneste som gjør at flere kan bo hjemme lengre og at færre stues på institusjon. Hjemmetjenesten slik jeg har møtt de gjør sitt beste med den lille tiden de har til rådighet og det vanskelige systemet som omgir dem. Dessverre er det på tide å innse at ett system ikke passer alle. Enda gladere skal vi derfor være for at BPA er rettighetsfestet og at flere kan leve som selvstendige mennesker i kontroll over egen tilværelse.

Vi må fremdeles kjempe for de mange som lever ufrivillig på institusjon og for de som i praksis ufrivillig lever institusjonalisert i eget hjem etter timeplanen til hjemmetjenesten. Vi må kjempe for frihet til livsutfoldelse og deltakelse på alle samfunnets arenaer.

BPA handler om rett til utdanning og arbeid, til å bidra til familie og venner, dra på shopping eller kino. BPA handler også om å legge seg to timer senere enn vanlig, skyve helgevasken til i morgen og omfavne spontaniteten sin. Mest av alt handler BPA om eget liv og muligheten til selv å bestemme hvem som er assistent, hvor en er og når en har assistanse!

Vi må kjempe for at flere får beholde integritet og selvfølelse. Gjennom deltakelse og selvstendighet skapes likeverd. Vi bør alle ha muligheten til å ta i bruk våre ressurser!

Hva ville du gjort om andre styrte hva du kan gjøre?
Sitter du med et potensial du ikke utnytter?
Hva er ditt bidrag til verden?

lena karlsen  Skrevet av Lena Karlsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s