Har du en mening om framtida til NHFU? Bli med på skype-samtale!

På NHFU sin samling i januar ble alle delt inn i grupper etter hva de var interessert i å gjøre i NHFU. En av disse gruppene var «landsmøte og organisasjon». Denne gruppa arrangerer et skypemøte nå på søndag klokka 19.00, hvor alle som er interessert i å diskutere hvordan NHFU skal organiseres framover er velkomne!

For å bli med på skypemøtet kan du legge til Henriette (NHFU Nord-Norge ) på skype. Navnet hennes er: henriette.andreassen.

Håper du blir med!

5113083_2091833

Litt om historien til NHFU

Skrevet av Jan-Egil Wigen Aasterud (NHFU Oslo)

Her kommer en liten gjennomgang hva Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) er og hvordan organisasjonen er bygget opp.

NHFU er en partipolitisk uavhengig og religiøst nøytral borgerrettighetsorganisasjon av og for ungdommer med funksjonsnedsettelser til og med 30 år. Organisasjonen er en del av antidiskrimineringsbevegelsen i Norge, og vårt mål er å oppnå reel samfunnsmessig likestilling for bevegelseshemmede og andre med ulike funksjonsnedsettelser. Vår virksomhet er rettet mot å nå dette målet.

NHFU blei stifta i 1979, og var en ungdomsavdeling under Norges Handikap Forbund (NHF). I 1989 blei det derimot fremmet et forslag om at NHFU skulle løsrive seg fra NHF, for å kunne ha større innflytelse både på hvilke saker det skulle jobbes med, og på hvilke måter.I 1992 gikk dette forslaget igjennom, og NHFU blei en egen organisasjon, uten noen offisielle bånd til NHF.

Etter dette har det vært både nedgangstider og oppgangstider i organisasjonen, både når det gjelder medlemstall, økonomi og aktivitet. NHFU bestod fram til 2013 av seks lokallag – Oslo, Nord, Øst, Oslofjord Vest, Agder og Sørvest. Representanter fra disse lokallagene utgjorde det som var organisasjonens viktigste instans, nemlig Landsmøtet. Landsmøtet ble arrangert annethvert år.

Bilde3

På Landsmøtet ble det valgt et sentralstyre med en leder, som hadde ansvaret for den daglige driften i organisasjonen mellom Landsmøtene. Sentralstyret satt i to år av gangen, og bestod av medlemmer fra de fleste lokallagene.

Under sentralstyret ligger styrene i lokallaga. Disse ble vanligvis valgt for ett år av gangen på lokallagets årsmøter, som stort sett er det samme som landsmøte, bare i mindre skala. Lokallagsstyrene har det samme ansvaret som sentralstyret; å sørge for daglig drift og aktiviteter i sine lokallag.

På grunn av nedgang i medlemstall og generell liten aktivitet i organisasjonen klarte ikke NHFU å få på plass et nytt sentralstyre på landsmøtet de hadde i 2013. Det sittende sentralstyret foreslo derfor at organisasjonen skulle legges under administrasjon i NHF. Dette for å bruke de få ressursene til å bygge opp NHFU i regionene, i stedet for å prøve å holde et sentralstyre i live. Forslaget ble vedtatt, og etter Landsmøtet i 2013 har NHFU igjen vært en del av NHF.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s