Teatertrøbbel

Som ungdomskoordinator i Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) gjør man mye forskjellig, som for eksempel det å sjekke ut hvor tilgjengelig forskjellige lokaler er. Gjengen i NHFU Oslo pleier å dra på teater etter årsmøtene sine, så i år fikk jeg i oppgave å finne et (ikke alt for sært) teater som var tilgjengelig. Jeg ble gjort oppmerksom på at jeg måtte spørre om hvor mange personer i rullestol de hadde plass til. Jeg husker jeg tenkte at det var litt merkelig, men spørsmålet viste seg å være mer relevant enn jeg hadde trodd. Her er svarere jeg fikk fra ringerunden til alle teatrene i Oslo vi kunne komme på:

 

Sted    HC-toalett Begrensning i antall rullestoler Annet
Det andre teateret Ja Mellom to og tre.
Oslo Nye Ja Seks «små» og fire «store»
Det Norske teateret Ja Fire plasser på hovedscenen, inntil tre på de andre scenene, varierer fra forestilling til forestilling.
Nationalteateret Ja Plass til en elektrisk, eventuelt kan man presse inn fire «små» rullestoler. På amfi-scenen sitter man foran, og det er da plass til to rullestoler.
Folketeateret Ja Fire.
Torshovteatret Nei Ikke tilgjengelig i det hele tatt.
Oslo Internasjonale Teater Disponerer ikke eget bygg.
Wallmanns Oslo Ja Hvis man sier i fra på forhånd opp til ti plasser.
Nordic Black Theatre Nei Trapp.
Centralteatret Ja Tre. Liten trapp opp til sceneoppgangen.
Chat Noir Ja En.
Trikkestallen Ja Opptil seks. Si i fra på forhånd.
Teater MANU Ja To.
Sagene samfunnshus Ikke noe begrensning. Setter kun opp teaterforestillinger i blant.
Victoria Nasjonal jazzscene (tidligere Victoria teater): Ja Ikke noe begrensning.
Dramatikkens hus (tidligere: Det åpne teater): HC-toalett og alt er på ett plan. Plass til mellom fem og ti rullestoler, kommer litt an på forestillinga. Her vises ofte stykker som ikke har blitt vist før hvor de som fremfører kan få feed-back.
Latter Ja Hovedscenen: to plasser, kommer an på om man kan reise seg fra stolen, i så fall er det flere. Klubbscenen: mulighet for fler, så lenge man sier i fra på forhånd. Alle stoler er bevegelige. Alt nede er tilgjengelig. Restauranten har ingen heis, så man kommer ikke opp dit.
Den Norske Opera & Ballett Ja Hovedscenen: maks fire rullestoler, Scene 2: maks to.

 

Svarene taler for seg selv, og kan vel vise at det fortsatt gjenstår en del jobb å gjøre for organisasjoner som NHF og NHFU. Selv om det ikke ble teater på NHFU Oslo sitt årsmøte i år ble det et veldig bra møte hvor fire nye personer ble valgt inn i styret og mange planer for ting man kan gjøre framover ble lagt. Det nye styret består nå av Silje Husum (leder), Signe Bøvolden (nestleder), Jan-Egil Wigen Aasterud (økonomiansvarlig), Caroline Strømlid, Cecilie Bjørndal, Even Østgaard Pettersen, Saad Al-jaderi, Hanna Brattli, Mathias Slettholm og Hilde Sofie Nilsson. Vi gleder oss til å høre mer fra denne herlige gjengen!

 

FullSizeRender

NHFU Oslo på årsmøte diskuterer – hva har vi lyst til å gjøre framover?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s