2030 – Jeg ser frem til å møte deg.

I dag holdt jeg ett innlegg som handlet om min opplevelse av 2030 – hva den nye sannheten er om 15 år, for meg og andre Sallyfunksjonshemmede.

2030 – Jeg ser frem til å møte deg.

Jeg ser frem til å møte ett samfunn hvor jeg blir bedt med på dans fordi jeg faktisk er flink til å danse og ikke fordi vedkommende aldr
i har danset med en rullestolbruker før.

I 2030 har jeg blitt usynlig i den form av at jeg ikke blir spurt om hva slags diagnose jeg har, hvorfor jeg sitter i rullestol eller hvorfor beina mine rister.

For i 2030 har alle bygg, gamle og nye, heis. I 2030 er det slutt på trange toaletter, smale korridorer og bakveien inn til restauranter.

2030 er året hvor alle strender har en smal asfalt vei som leder ned til vannet slik at jeg også kan bade uten at rullestolen setter seg fast i sanden.

Dette er året hvor jeg kan bo i 5 etasje i de gamle og nye byggene uten å måtte tenke på hvordan jeg skal Komme meg trygt ut i en brann
situasjon, for i 2030 er ALT tilrettelagt.

Jeg gleder meg til 2030, for nå blir folk som ikke vet hva NHF er sett rart på. Nynorsk blir byttet ut med tegnespråk og alle vet hvordan det føles å trille opp en lang bakke.

I 2030 kan jeg endelig få den sommerjobben på Rema 1000 fordi jeg er gira, serviceinnstilt og flink og ikke få ett nei fordi jeg ikke rekker opp til 5 hylle, hvordan vet du at jeg ikke rekker opp til 5 hylle? Trenger vi virkelig den 5 hyllen?

2030, jeg liker deg og jeg ser frem til å møte deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s