Innspill til ungdomspartiene

I disse dager har interimstyret i NHFU skrevet innspill til alle ungdomspartiene i Norge.

Her kan du lese innledningen:

NHFU ber dere støtte unge funksjonshemmedes likestillingskamp!

Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) er en partipolitisk uavhengig organisasjon av og for ungdommer med funksjonsnedsettelser til og med 30 år. Organisasjonen er en del av antidiskrimineringsbevegelsen i Norge, og vårt mål er å oppnå reel samfunnsmessig likestilling for bevegelseshemmede og andre med ulike funksjonsnedsettelser. Vår virksomhet er rettet mot å nå dette målet.

NHFU står for at menneskeverd aldri vurderes etter funksjonsnivå. På samme måte skal ikke kjønn, seksuell identitet, sosial posisjon, kompetanse, hudfarge eller kulturell og religiøs bakgrunn være vurderingsgrunnlag for menneskeverd.

Så, hvordan er hverdagen for funksjonshemmede i dag? Hvordan er det å være elev, student, yrkesaktiv, ungdom eller foreldre, når man har nedsatt funksjonsevne? Hvor lett er det å skaffe seg utdanning og jobb etter endt utdanning? Hvor lett er det i dag å delta i samfunnet hvis du har en funksjonsnedsettelse?

FN-konvensjonen om rettigheter for mennesker med nedsatt funksjonshemmede ble vedtatt av FN i desember 2006, og ratifisert av Norge i 2013. Konvensjonens formål er blant annet å sikre mennesker med nedsatt funksjonsevne full og likeverdig rett til å nyte alle menneskerettigheter. Likevel viser både LDOs rapport «CRPD 2015 Ombudets rapport til FNs komité for rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne – et supplement til Norges første periodiske rapport» og sivilt samfunns «Alternativ rapport til FN-komiteen for rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne» (begge fra 2015) at diskriminering av funksjonshemmede foregår i stor skala, og at funksjonshemmedes menneskerettigheter systematisk blir brutt.

Vi trenger et løft fordi gapet mellom dagens situasjon for funksjonshemmede og målsetningen om full deltakelse og likestilling fremdeles er uakseptabelt stort!

Leder NHFU,
Brage Æsøy Titlestad

Les våre politiske innspill her: Innspill til ungdomspartiene – fra NHFU

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s