Et tilrettelagt hverdagseventyr

Sola stirrer på meg gjennom persiennene. «Skal du ikke våkne snart», tenker hu. Sola altså. Klokka er 09.25, og jeg må rekke bussen som kommer om 30 min. Jeg bråvåkner. Løfter meg ut av senga, drar på meg en kjole og hopper over i rullestolen. Triller nedover bakken fra huset i en rasende fart. Bremsing er for pyser, tenker jeg. Steinen i veien klarer jeg nok en gang briljant å unnvike. Så, stod jeg der, 2 minutter og 12 sekunder før bussen. Fikk til og med spikra ny fartsrekord ned bakken. 46 sekunder. De andre rundt meg, venter også på bussen. To fnisende tenåringsjenter og en voksen nabo med bart. De titter nysgjerrig bort på meg. Tror følelsen jeg får av å sitte i rullestol kan gjenspeile seg i følelsen Jo Nesbø får når han går ut blant mennesker. Selv om jeg hverken er kjendis eller kjeltring. Bare en helt vanlig jente i en helt vanlig rullestol som liker å ta buss. Faktisk så elsker jeg det.

Bussen kommer kjørende mot oss. Jeg legger merke til at sjåføren ser meg. Det er helmaks. De andre stiger på, jeg venter. Rampa ligger trykt ned i golvet sammen med grus og støv. Sjåføren finner fram nøkkelknippet sitt og pirker rampa tålmodig opp. Jeg takker og bukker når sjåføren, med dryppende panne løfter rampa opp igjen. Dørene på bussen lukker seg, mens dørene i hodet mitt åpner seg. Jeg gleder meg til bussturen, fordi det får jeg til selv (med litt hjelp av snille sjåfører og medmennesker).

La selvstendighetseventyret mitt begynne på kollektivt i dag og i framtida! Og la samfunnet være mer tilrettelagt og inkluderende enn noen gang, for da blir de små eventyrene våres mer innholdsrike for oss alle. Selv om vi har kommet langt, har vi forsatt en vei igjen å gå før selvstendighetseventyret kan begynne for fullt.
Bilde av Ida

 

Skrevet av Ida Hauge Dignes (19), styremedlem i NHFU Oslo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s