Marianne og Henriette på talerstolen!

Henriette og Marianne var begge på talerstolen og tok opp temaene stemmerett for 16-åringer og diskriminering i arbeidslivet på Barne,- og ungdomstinget i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU)!

Henriette fikk gjennom at det skulle tas med et avsnitt om at LNU skal jobbe mot diskriminering i arbeidslivet i en resolusjon om situasjonen for ungdom i dag:

«Det innføres tiltak for å forhindre at ungdom på arbeidsmarkedet diskrimineres på bakgrunn av funksjonsnivå, kjønn, kjønnsidentitet og – uttrykk, seksualitet, sosial posisjon, etnisitet, eller kulturell og religiøs bakgrunn.»

 

Les hele resolusjonen her.

Marianne (16) snakket varmt for stemmerett for 16-åringer:

Kjære organisasjonsvenner

Dette er LNU – Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjoner. Det er stor forskjell på å få lov til å drikke alkohol og få lov til å ha innflytelse til å delta i et demokrati. Jeg er 16 år, jeg er nestleder leder i Norges Handikapforbunds Ungdom.

Jeg er seksten år med meniger, engasjement og grunnlag til hvorfor jeg mener det jeg mener og kjemper for deg jeg kjemper for. Derfor synes jeg at det er utrolig viktig at Barne og ungdomstinget står for et inkluderende og rettferdig demokrati som inkluderer alle aldersgrupper. Jeg som seksten år har lov til å bli med i politiske ungdomsorganisasjoner og interesse organisasjoner og ha innflytelse der på rettmessig grunnlag som mennesker over atten, så hvorfor ikke på lnu? På vegne av alle ungdom under 18 som er har drømmer, engasjemang og et håp om å kun ha en stemme som kan utgjøre en forskjell så håper at LNU sine verdier står vil stå for det samme.

Takk

Hva er LNU og BUT?

LNU, Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjoner, er eit samarbeidsorgan for barne- og ungdomsorganisasjonar i Noreg. LNU er ein paraplyorganisasjon for 97 norske barne- og ungdomsorganisasjonar. Medlemsorganisasjonane er demokratiske og frivillige barne- og ungdomsorganisasjonar, og representerer eit stort mangfald av aktivitetar og verdiar.

Barne- og ungdomstinget er LNUs representantskapsmøte. Representantskapet er det øvste organet i LNU, og består av delegatar frå medlemsorganisasjonane, styret i LNU og generalsekretæren. Barne- og ungdomstinget (BUT) finn stad over to dagar i april, og omfattar seminar, representantskapsmøtet og sosialt samkvem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s