– The diaperies –

«Jeg falt ut av rullestolen, og da jeg kom meg opp så jeg det store sjokket i øynene hans. Det var i det øyeblikket jeg skjønte jeg at han hadde sett bleien min».

Hvorfor skriver jeg om dette, sitter du nok å tenker. Jeg forstår og jeg tenker det samme. Men orker ikke å tenke mer, så putter heller tankene mine ned på et tastatur i håp om at dette kan være med på å hjelpe en ung gutt/jente med å gi slipp på skammen og flauheten jeg og mange ungdommer har kjent på i mange år.

Jeg er sliten av å ikke tørre å gå på do hos andre, fordi frykten av at de ikke har en stor nok søppelkasse rett ved siden av doen, eller nok dopapir som jeg kan bruke for å dekke bleien, er større en følelsen av å faktisk tilbringe tiden med dem. Jeg er lei av å være redd for å bøye meg ute i offentligheten, i frykt av at kanskje noen ser det lille stykket under buksa som ikke har blitt dratt opp ordentlig. Og ikke for å snakke om doene som er på utesteder. Hvorfor snakker vi ikke om dette? Hvorfor snakker vi ikke om noe som er her og blir benyttet av folk som er mellom 4 og 50 år? Det er så mange ungdommer der ute som er flaue av å tilstå at de benytter seg av dette under-buksa-hjelpemiddelet. For ja! Det er et hjelpemiddel.

Jobber man med mennesker på et sykehus eller innenfor andre helsefagområder, vil dette temaet være en helt normal samtale å ha. Men synes ikke at det bare er helsefagarbeidere som burde se normalen i dette, men alle sammen. For det at blære ikke funke som den skal, kan ramme alle.

Så nå som vi har klart å akseptere stomi-poser og gitt støtte til de som bærer dem, kan vi også prøve å akseptere og normalisere at det er veldig mange ungdommer som benytter seg av bleier? La oss befri de som bruker dette til tider eller daglig. For det er så slitsomt å måtte skjule, gjemme, lure og lyve om noe som egentlig ikke burde spille en så stor rolle, uansett hvilken alder du måtte være.

Selv om det er et tabubelagt tema for mange, er det en nødvendighet for noen.

So let’s talk about it!

Innlegget er skrevet av Sally Kamara.
 14516454_1815407788673333_3683165928300624298_n

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s