Lenket til rullestolen…? 

Hvorfor bruker folk det utrykket egentlig? Lenket til rullestolen? Særlig i forbindelse med avisartikler. Hadde noen skulle skrevet om hvordan jeg havna i rullestol ville vel krigstypene i VG sett omtrent slik ut:

Jente/kvinne (30) lenket til rullestolen etter sykehustabbe. 

Vel, jeg kan innrømme at jeg har følt meg ensom, fanget hjemme og diverse slike ting. Men det har vært fordi det altfor sent kom en ergoterapeut på banen og skaffa meg ordentlige hjelpemiddler. Så joda, jeg har da følt det ganske så håpløst til tider. Men hvis vi ser på rullestolen, uten den så kan man snakke om at mange er “lenka fast” da.  Da er man jo stucked i en seng hele dagen til noen kanskje kan hjelpe deg til en stol… Mens med rullestolen kan mange klare mye mer av hverdagen sin selv.

Her er ennå en som har skrevet om lenket til rullestolen og faktisk utstyrt seg selv med ekte lenker. Jeg har bare photoshop. Men håper folk fatter snart hvor dumt dette uttrykket er!

Det eneste med disse lenkene jeg kan se som eventuelt kunne være praktisk  er i situasjoner som under:

Men heldigvis har hjelpemiddelsentralen bedre løsninger for slike problemer enn lenker! Som er både mer komfortable for bruker og som h*n ta av og på etter behov .

Nei folkens, og særlig dere som skriver nyheter. Jeg føler meg ikke lenka til rullestolen. Jeg føler meg fri! Fri til å kunne dra ut med venner, shoppe gjøre normale ting. Og uavhengig, av Mamma eller andre som må kjøre meg hit og dit fordi jeg ikke klarer å ta bussen.

Og sånn bare for å nevne det, nei det er ikke OK å parkere på HC plassen, selv om du bare skal en snartur på butikken. Det skal kanskje den HC som kommer og finner plassen opptatt også. Så til alle dere der ute som syns det er helt ok, tenk dere om, slutt med det. Hvis ikke, sorry men da er dere noen patetiske egoister. I samme kategori kan vi putte dere som drar med hele familien inn på HC doen fordi det er lettere for dere selv. Jeg kan forstå det, for all del. Men hvis du må pisse før flyet går å må enten vente på dere i 20 minutter eller krysse til andre enden av flyplassen så tar det tid og krefter.

Men anyways, håper folk slutter å si at jeg/vi er lenket til rullestolen.

Dette er min rullestol akkurat nå. Se, ingen lenker… Da skal jeg ta meg liten hvil med boka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s