La oss være en del av det store bildet!

15258930_1268316693229158_2793907686683443200_n1

Malawi ligger i Afrika, det er varmt, det er mange mennesker der, det er langt unna og det er verdens fattigste land.

Dette var alt jeg visste om Malawi før jeg og Alexander Pettersen satte oss på et fly nedover den 3. desember.

Jeg hadde alltid tenkt at cerebral parese, rullestol og tilgjengeligheten i Malawi ikke var en god match. Rullestolen min ble ødelagt på flyet, så jeg dro til Malawi uten rullestol, uten forventninger og forhåpninger.

Det viste seg at møtet mitt med Malawi ble noe helt annet enn jeg hadde trodd. Enn at et land som jeg trodde hadde så lite, kunne gi meg så mye!

Folket i Malawi er varme, herlige og imøtekommende, men det er også mange funksjonshemmede der som møter mye urettferdighet.

I løpet av denne uken har jeg møtt mennesker som forteller at funksjonshemmede blir drept av sine egne foreldre fordi de ikke har råd til å ta vare på barnet. Jeg hører om foreldre som må bære barna sine flere kilometer for å komme seg til skolen og barn som blir stengt inn i sitt eget hus. De blir stemplet som syke og ikke som et fullverdig menneske. Mange tenker at funksjonshemmede barn er en straff og velger å ikke sende dem på skole, velger å isolere dem og velger å ikke se dem som den ressursen de er.

Vi står også ovenfor et valg, fordi vi kan velge å gjøre noe med det.  Jorda er en enhet, Norge er det mest likestilte landet verden, vi må bidra, skape en bevegelse , vise solidaritet over landegrenser, kjempe den globale kampen for likestilling.

Det finnes mennesker som klarer å stå i mot perspektivet om hvordan samfunnet skal være og det er så viktig at vi fra Norge viser at de gjør noe viktig! La oss være en del av det store bildet!

I løpet av denne uken har jeg ledd, grått, vært glad og kjent på bitterhet og sinne. Nå ønsker vi å lære av dere i Malawi, vi ønsker å utgjøre en forskjell. I løpet av denne uken har jeg og Alexander blitt kjent med organisasjonen av funksjonshemmede i Malawi, som heter FEDOMA, vi har vært på skoler, i arbeid, besøkt familier og hatt møte med ordføreren, albinoer, den norske ambassaden og vært på Malawiak TV om våre synspunkter på likestilling! Og dette er bare starten!

Les mer om prosjektet #HørHer / #ListenUp,  her.

#ListenUP#funkisungdommen#malawi#FEDOMA#nhfu#nhf#solidaritet #breakingstereotypes#disabilityrights  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s