NHFU Sørvest satte standarden på Lundheim folkehøgskole!

Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) Sørvest, i samarbeid med andre engasjerte medlemmer i NHFU, hadde den 26.11.16 et seminar på Lundheim Folkehøgskole. Målet for arrangementet var å vise hva NHFU er og står for, og å sette fokus på hvilken rolle personer med funksjonsnedsettelser har i samfunnet i dag og hvordan man vil ha det i framtiden.

lundheimdagen

Det ble mye engasjement og latter da Jørgen Foss, regionkontorleder i Norges Handikapforbund Oslo åpnet det hele. «Vi jobber for at alle skal ha like muligheter, uansett!»

sally

Videre gikk ordet over til Salamatu Kamara (Sally), en 20 år gammel jente oppvokst på Bjørndal i Oslo.  Her snakket hun om drømmer, selvtillit, mål og ambisjoner. Hun utfordret salen og fikk I gang stort engasjement. “Dere er alle enestående, slutt aldri å drømme!” var noe av hovedbudskapet hennes denne dagen.

aktiviteter

Etter Sallys engasjerende  innlegg, var det tid for ”ingen hindring”. Dette var en aktivitet som ga elevene med og uten funksjonsnedsettelse en mulighet til å få et lite innblikk i hvordan det er å ha en funksjonsnedsettelse. Her måtte elevene bruke hjelpemidler og samarbeide når de utførte ulike hinderløyper og aktiviteter.

anette

De som var interesserte å høre mer om hva NHFU er og jobber med, kunne eter etter middagen bli med på en samtale leder i NHFU Sørvest, Anette Tranøy og andre NHFUere. Her ble det fortalt om hvorfor det er så viktig med interessepolitikk, hva som skjer i regionen, hvor det finnes lag og om hvordan man kan melde seg inn. «Vi trengs for å endre de tingene i samfunnet vi ikke synes fungerer. Vi trenger DEG med på laget!» var Anettes avsluttende budskap.

Arrangementskomiteen er godt fornøyde med dagen. Alle var de enige om at det var trist at dagen gikk så fort, men vi er invitert tilbake neste skoleår og vi gleder oss allerede.

NHFU Sørvest er et lokallag som arrangerer interessepolitiske aktiviteter for ungdom som bor i Rogaland og Hordaland. Vi tar gjerne i mot nye medlemmer, velkommen!

Innlegget er skrevet av Anette Tranøy, organisasjonskonsulent i Norges Handikapforbund Sørvest.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s