NHFU-nytt!

Her kommer en liten hilsen fra oss om hva som skjer om dagen 🙂

Capture 20Bilde av NHFUere som smiler til kamera, spiller bordtennis. 

Storbyweekend i Bergen – er du med?
Regionlaget NHFU Sørvest skal også i år arrangere storbyweekend i. Denne gangen er det i Bergen, i forbindelse med Funkisdagen den 24. juni! For mer info og påmelding, les mer her.

Er DU klar for høstens mest lærerike og spennende helg?
6.-8. oktober arrangerer Press (Redd Barna Ungdom) og Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) høstseminar i Asker om Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA) og hvorfor BPA så viktig for at barn skal ha sine rettigheter innfridd. Det kommer til å bli en helg full av barnerettigheter, nye venner og spennende diskusjoner!

Likepersonsarbeidet vårt
Visste du at vi har to likepersoner i NHFU? Arbeidet baserer seg på at mennesker som har vært eller er i samme livssituasjon, deler sin  kunnskap og livserfaring for å støtte og hjelpe hverandre. Våre frivillige er ikke fagpersoner, men medmennesker som bruker sine erfaringer med en diagnose eller livssituasjon, til å hjelpe andre med å mestre sin situasjon. Ta gjerne kontakt! Deres kontaktinformasjon finner du på våre nettsider og på Facebook.

Solidaritet over landegrensene
Vi har opprettet et internasjonalt utvalg som blant annet samarbeider med vår søsterorganisasjon i Malawi i Afrika. Vi har laget filmer og skal i juni få besøk av tre ungdommer fra FEDOMA. Sammen med de planlegger vi ulike kule arrangementer i juni, så følg med på sosiale medier og bli med! Se alle filmene og les mer her.

Universell utforming er mer enn tall og penger
Vi har laget en sterk film om universell utforming. – Det handler om livene til mennesker og deres mulighet til å delta og å være en del av samfunnet på like vilkår, sier NHFU-leder Marianne Knudsen. Se den og les mer her.

Bli engasjert lokalt
Regionslagene våre arrangerer ulike aktiviteter i sitt nærområde. I NHFU Har vi sju regionslag: Øst, Oslo, Nord-Norge, Sørvest, Agder, Oslofjord-Vest og Trøndelag. Vi tar gjerne imot flere medlemmer! Dersom du bor et sted det ikke finnes et lag og vil starte opp, ta gjerne kontakt. Mer informasjon på her.

Yes, we fuck!
Vi i NHFU er lei av at vi først og fremst blir identifisert som funksjonshemmede. Funksjonshemmingen er ikke vår identitet eller merkelapp. Derfor har vi opprettet et eget utvalg ledet av Ingrid Thunem med fokus på Seksualitet, identitet og mangfold (SIMU). Vi har søkt penger til forskjellige samlinger, så følg med på nett for info! I tillegg skal vi den 28. juni ha et arrangement på Pride House med temaet «skeive og helsevesenet». Håper å se så mange som mulig her!

Velkommen til et spennende jobbverksted!
Den 26.-29. oktober 2017 på Scandic Asker arrangerer NHF sammen med NHFU et jobbverksted for unge funksjonshemmede.  Er du ung, har en bevegelseshemming og en drøm om jobb?  Da er dette midt i blinken for deg! Påmeldingsfrist: 20. september 2017. Kontakt oss på 24 10 24 00 eller jobbverksted@nhf.no for en uformell prat. Følg med på Facebook for mer informasjon.

Følg oss
Vi oppdaterer sosiale medier jevnlig, følg oss gjerne. Vi har egen nettside, en blogg og er på Facebook, Instagram og Twitter. Søk etter NHFU og du vil finne oss.

Samling for alle tillitsvalgte  og landsmøte
Fredag 18. august fra 15.00 til søndag 20. august klokka 15.00 på NHF sitt kontor i Oslo. På samlingen skal vil du møte engasjerte NHFUere fra hele landet. Helgen er stappet med politikk, sosialt, eksempler, workshops, diskusjon, det er rett og slett duket for en spennende helg! Les mer om dette her. I tillegg skal en del NHFUere være med på NHF sitt landsmøte 16. til 18. juni. På dette møtet kommer vi til å diskutere og bestemme hvordan NHF skal se ut og jobbe framover. Til delegater og observatører: praktisk info kommer.

Ris eller ros?

Har du noen innspill ikke nøl med å ta kontakt med oss på: nhfu@nhf.no eller ring oss på 948 35 247!

Vennlig hilsen
Marianne Knudsen
Fungerende leder NHFU 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s