Solidaritet har ingen landegrenser!

Den internasjonale uka er ved veis ende, og Emmanuel, Thandi og Sandra fra Fedoma Youth Wing er på tur hjem. Vi i internasjonalt utvalg, Marianne, Nora, Martine, Oskar, Saad og Hawkie, ønsker herved å takke alle dere som delte uka med oss!

Sammen har vi deltatt på Norges Handikapforbunds landsmøte, hatt bli-kjent-kveld, vært på sightseeing i Oslo, fått besøk av generalsekretæren i World Health Organisation (WHO) for å snakke om hjelpemidler, besøkt rådhuset i Oslo, diskutert medborgerskap og BPA, avholdt internasjonal kveld, spist funkislunsj med Camilla Huggins Aase som innleda om FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne, aksjonert på Jernbanetorget, samt innleda tettere samarbeid mellom NHFU/FEDOMA sammen med Fredskorpset (FK Norway). Internasjonal uke ble avrunda i storstilt stil på Storbyweekend 2017 i Bergen i regi NHFU Sørvest. Vi fikk også tatt en tur innom Funkisdagen 2017, et arrangement som er gull verdt for synlighet og feiring av mangfoldet vi er så glad i!

Man kan trygt si at likepersonsarbeid stod sentralt denne uka. Den internasjonale rettighetskampen for funksjonshemmedes rettigheter er tufta på gjensidighet og likeverd mellom land i det globale nord og globale sør. Kort sagt betyr det at vi i NHFU respekterer og er vàr på eksisterende skeivfordeling i maktforholdet mellom Malawi/Norge. Vi etterstreber å myndiggjøre, lære og erfare i samarbeid med gjestene våre, og gjør ingenting med dem uten dem. ❤️

Og husk: Solidaritet har ingen landegrenser! God sommer! ✴️

Innlegget er skrevet av Hawkilara Kathrine Axelsen, medlem av NHFUs internasjonale utvalg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s