FARE: Ekteskapsloven trues av dinosaurinvasjon

19619246_10158943714280068_1634030778_oDebatten om homofiles rettigheter er en diskusjon som har pågått omtrent siden tidenes morgen. Som en forkjemper for Lesbiske, Homofile, Transer og Bifiles-rettigheter mener jeg at det er på tide å legge denne debatten død.

Ekteskap mellom likekjønnede har faktisk vært tillatt i det norske lovverket helt siden 2009, men dette har tydeligvis ikke trådt ordentlig i kraft før den norske kirke innførte en ny liturgi som tillot alle uansett «gay or straight» å gifte seg i kirken i år. Dette viser at Norge har gått et skritt i riktig retning. Det vil si hvis dette ikke trer i kraft da:

Den 25. april 2017 publiserte VG nyheten om at Krf vurderer å føre ekteskapsdebatten opp igjen i partiet, og eventuelt kjempe for å reversere dagens ekteskapslov, slik at den bare skal gjelde ekteskap mellom menn og kvinner. Det var Møre og Romsdal KRF som fremmet dette forslaget, og det betyr ikke nødvendigvis at dette vil få gjennomslag. Men når Hareide selv sier at han ikke lenger vil motarbeide at debatten kommer opp igjen, da begynner det å bli skummelt.

Hvis vi skulle ende opp med en reversering av ekteskapsloven ville det være et stort tilbakeslag i forhold til hvor rettigheter for LHBT står i dag. Da ville vi rett og slett være tilbake i urtiden når det gjelder syn på forhold og ekteskap. Her tillater jeg meg å stille et kritisk spørsmål: Har vi ikke større problemer i verden, som er viktigere å fokusere på? Du vet verdensproblemer som terror, krig, sult og nød. I Norge burde politikerne heller tenke mer på tilgjengelighet, og å skape et bedre Norge for alle samfunnsklasser, enn hvem som skal få gifte seg med hvem?

Tiden er moden for fornying. Min mening er at ja man kan godt ha en tro og likevel være homofil. Krf er et parti hvor hele deres politiske syn bygger på kristne verdier og tro, samt det som står i bibelen. Det er også et parti med delte meninger. Og et av punktene som det er mest delte meninger om er: LHBT.

Slagordet til Krf er «Menneskeverd i Sentrum», og med menneskeverd kommer like rettigheter. Diskriminering av LHBT-personer bryter fundamentalt med KrFs verdier.

Samtidig tråkker de seg selv på foten, hvis de vil nekte homofile å inngå ekteskap i Kirken. Det vil i såfall være en form for diskriminering, noe som faktisk er forbudt i følge diskrimineringsloven om seksuell orientering. I paragraf 5 står det klart og tydelig: «Diskriminering på grunn av seksuell orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk er forbudt. Forbudet gjelder diskriminering på grunn av faktisk, antatt, tidligere eller fremtidig seksuell orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk. Forbudet gjelder også diskriminering på grunn av seksuell orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk til en person som den som diskrimineres har tilknytning til». Er ikke homofile/bifile like mye verdt som heterofile?

Flere steder i verden opplever vi stadigvekk at kjærligheten blir forsøkt undertrykket av regler, og grusomme tiltak. Ta for eksempel Terrorangrepet rettet mot LHTB i Orlando i 2016, eller nå nylig i Indonesia hvor et homofilt par ble dømt til 85 stokkeslag på grunn av deres legning. Det skjærer meg i hjertet hver gang jeg hører om slike hendelser som åpenlyst viser et hat mot denne gruppen. Flere av mine venner tilhører jo LHBT-miljøet, og jeg vil si at det må føles like ille å bli diskriminert for sin legning som for sin funksjonshemming.

At ekteskap skal være forbeholdt mellom menn og kvinner, er et synspunkt hentet fra urtiden! Vi lever i det 21. århundret, og da mener jeg at man bør ha kommet lengre enn dette! Støtt kjærligheten uansett om den er gay or straight. Det det hele handler om er noe så enkelt som at to mennesker elsker hverandre. Så da spør jeg: Kjære Krf og alle andre som er imot LHBT-miljøet. Vil dere være en del av «Dinosaurgenerasjonen» eller vil dere tre inn i den «Moderne» generasjonen?!?

Innlegget er skrevet av Marie Iversen Bjørn styremedlem i NHFU Øst og praktikant i NHFU.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s