Velkommen til FunkFest 2017!

18446993_744246282448234_2202319556973996896_n

FunkFest er en festival som i år arrangeres 25. – 28. september i Oslo! Det er tredje året vi inviterer til denne happeningen i hovedstaden, og er en festival med kulturelt, kunstnerisk og akademisk innhold som skal skape mangfold og likeverd. Den røde tråden gjennom arrangementene er forskjellige aspekter ved det å leve med en funksjonshemning og arrangeres av Handikapforbundet i Oslo. Alle arrangementene er gratis!

Litt om årets arrangementer:

«Drømmenes mål» Mandag 25. september på Sentralen kl. 18-20

Samtale med blant andre fotograf Erik Norrud, paralympicsveteran Sverre Bergenholdt og Handikapnytts redaktør Ivar Kvistum. Norrud vant nylig Fagpressens fotopris 2017 for sin bildeserie «Drømmenes mål», der han portretterte ulike para-utøvere for Handikapnytt og Dagbladet.

«Mari Storstein- Søsken» Tirsdag 26. september på Sentralen kl. 19-21

Denne høsten har vi fulgt filmregissør Mari Storsteins Søsken på Tv2. Der har hun fulgt seks søskenpar i over to år hvor et av søsken har en funksjonsnedsettelse. Denne kvelden får vi en eksklusiv førpremiere på siste episode. Deretter blir det en samtale mellom tidligere likestillingsombud Sunniva Ørstavik og Storstein. Her får vi et innblikk i historien bak serien og hvorfor denne er så viktig.

Frihet og funksjonsnedsettelse Onsdag 27. september Kulturhuset kl. 1630-1745

Hva vil det si å være fri? Det økende fokuset på rettighetene til personer med funksjonsnedsettelser, utfordrer filosofiske begreper om hva frihet innebærer. I denne samtalen vil vi utforske relasjonen mellom frihet, avhengighet og gjensidig avhengighet. I samarbeid med Forskningsdagene byr vi på en spennende samtale om Frihet og funksjonsnedsettelse. Der vil professor Inga Bolstad og forker Halvor Hanisch utfordrer spørsmålet «Hva vil det si å være fri?» i samtale med Jørgen Foss.

Skriveworkshop- poesi og prosa Torsdag 28. september kl. 17-21

Liker du å skrive, og kunne du tenke deg å tilbringe en ettermiddag med andre som deler interessen? FunkFest inviterer til et skriveverksted for deg som enten er vant med å dele tekster med andre, eller deg som har lyst til å prøve det for aller første gang. Vi skal gi hverandre konstruktive tilbakemeldinger og skape en positiv atmosfære for skriveglede. Verkstedet ledes av Helle-Viv Magnerud, som både er veldig opptatt av poesi og av å samle hyggelige mennesker i samme rom. Hun kommer til å snakke litt om poesi, gi dere noen oppgaver og vise fram videosnutter med slam-poesi. Det er begrenset antall plasser (15 stk) med bindende påmelding til bianca.lokkeberg@nhf.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s