Trikkelenking, bikinidemo og funkissex

Kjære funkiser

Jeg har fått æren av å tale for middagen, og dere har fått æren av å høre på. Og nå tenker dere kanskje at jeg som frekk og freidig ung-ish funkis skal grille NHF som en glasert barbeque, men jeg har veldig mye fint å si om NHF.

NHF er organisasjonen som vet hvordan jeg har det. De vet hvordan det er å få rumpemasasje av brosteinsgater og å være «inspirerende» på byen. Møte fulle folk som skal fortelle deg hvor flott det er at du eksisterer og at de har en veteranvenn uten armer og bein som er helt lik deg. Så kjøper de deg en øl som du tar imot uten noe som helst dårlig samvittighet.

NHF-ere husker hvordan det var å være på sin første NHF-samling, liksom se seg selv utenfra og tenke «shit, går funkiser alltid i flokk?»

NHF er en organisasjon som kan se tilbake på trikkelenking, bikinidemo og kurs i funkissex, men vi tør å se fremover også. Endelig har vi skjønt at regnbueflagg er kulere enn rullekake! Endelig har vi begynt å skjønne at 8. mars tilhører oss. At 1. mai tilhører oss. Endelig kan også vi lure på hva det vil si å samles på valen! Når vi først er i gang med å innse hvilke kamper vi deler med resten av verden, hadde det vært kult hvis vi slengte oss med i miljøbevegelsen også! Klimakatastrofer hjelper sjelden på universell utforming. Dessuten gir miljøbevegelsen ypperlige lenkemuligheter!

Jeg ser fremover, funkiskamerater! Vår tid er nå!

alexander o
Takk-for-maten-tale fremført av Alexander Petersen, på Norges Handikapforbund sitt landsmøte, 2019. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s